Somogyi Józsefné



Somogyi Józsefné (1949 - 2010)
Somogyi Józsefné, Ágoston Mária vagyok, óvónőként dolgozom Kiskunhalason.

Nagyon szeretek kézimunkázni, annak többféle vállfaját gyakorlom. A lányomnak már általános iskolás korában vettem hajtogatós könyvet Pataki Tibortól, de igazán nem tudtam eligazodni a leírásokon, nem sikerült a hajtogatás. Nekem elment a kedvem tőle, a lányom próbálkozott, neki jobban sikerült.

1997-ben a Megyei Pedagógiai Intézet továbbképzéseket szervezett origamiból. Erre jelentkeztem és ott egy kiváló oktató, Váradiné Szilágyi Zsuzsa tartotta a foglalkozásokat. Érdekfeszítően magyarázott, szinte mindenhez egy mesét fűzött, ami még csodálatosabbá tette a hajtogatás menetét. Türelmesen megmutatott mindent az alapoktól kezdve. Ekkor szerettem bele az origamiba és kezdtem el rendszeresen hajtogatni. Köszönöm Zsuzsának, hogy megismertette és megszerettette velem az origamit. Ettől kezdve már megértettem a lerajzolt ábrákat is, az óvódában a gyerekeknek is kezdtem egyszerű dolgokat készíteni. Ők is szívesen figyelték, s volt olyan nagycsoportom, akik anyák napjára origami tulipánt adtak anyukájuknak.

Zsuzsánál két tanfolyamot is elvégeztem, közben beléptem az Origami Körbe is. Azóta minden nyári találkozón részt veszek, lányomat és egyik munkatársamat is beszerveztem. Bár csak a magazinokból és a könyvtárból kölcsönzött füzetekből hajtogatok, az egészen bonyolult dolgokat nem tudom megcsinálni. Csak csodálom mások ügyességét, ötletességét, és igyekszem én is meghajtogatni. Sok könyvet gyűjtöttem a találkozókon és próbálom megvalósítani az azokban leírtakat, látottakat.

2006.05.28.


Rövid bemutatkozás

origamis

Játékterület origami
Születési idő
Valódi vezetéknév [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Valódi keresztnév [ csak a regisztrált látogatók részére ]
E-mail [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Telefonszám [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Irányítószám [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Település [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Utca, házszám [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Ország [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Játékos témájú honlapod
Játékszervezeti tagságaid Magyar Origami Kör
Utolsó módosítás 2010. december 20., hétfő 11.12



Kapcsolódások


Cím Típus Szerep